Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurikeitto

Punajuurikeitto sopii arkeen ja juhlaan. Tässä häikäisevän punaisessa ja samettisen pehmeässä keitossa maistuvat rosollin maut.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Punajuurikeitto

  • 1 kg punajuuria
  • 150 g palsternakkaa
  • 2 hapahkoa omenaa
  • 300 g Rosamunda-perunaa
  • 1 silputtua ruohosipulia/varsisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus jauhettua mausteneilikkaa
  • 1 ½ l vettä
  • (kanaliemikuutio)
  • 2 dl ruokakermaa

pinnalle:

  • smetanaa
  • suolakurkkua
  • etikkapunajuurta

Valmistusohje

Punajuurikeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti.

  1. Kuori ja raasta tai lohko juurekset ja omenat. Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon juurekset, vesi ja mausteet. Keitä ainekset kypsiksi.
  2. Soseuta ainekset punajuurikeitoksi. Lisää kerma. Tarjoile punajuurikeitto smetanan tai ranskankerman ja raastetun tai kuutioidun suolakurkun ja etikkapunajuuren kanssa.

Katso myös: Punajuuri-perunakeitto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Punajuuri-lihakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.