
Punajuurikeitto
Punajuurikeitto sopii arkeen ja juhlaan. Tässä häikäisevän punaisessa ja samettisen pehmeässä keitossa maistuvat rosollin maut.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Punajuurikeitto
- 1 kg punajuuria
- 150 g palsternakkaa
- 2 hapahkoa omenaa
- 300 g Rosamunda-perunaa
- 1 silputtua ruohosipulia/varsisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl inkivääriä
- ripaus jauhettua mausteneilikkaa
- 1 ½ l vettä
- (kanaliemikuutio)
- 2 dl ruokakermaa
pinnalle:
- smetanaa
- suolakurkkua
- etikkapunajuurta
Valmistusohje
Punajuurikeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti.
- Kuori ja raasta tai lohko juurekset ja omenat. Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon juurekset, vesi ja mausteet. Keitä ainekset kypsiksi.
- Soseuta ainekset punajuurikeitoksi. Lisää kerma. Tarjoile punajuurikeitto smetanan tai ranskankerman ja raastetun tai kuutioidun suolakurkun ja etikkapunajuuren kanssa.
Katso myös: Punajuuri-perunakeitto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Punajuuri-lihakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurikeitto