Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurispeltti

Punajuurispeltti maustetaan sinihomejuustolla ja tarjotaan risoton tapaan alkuruokana tai lisukkeena. Makua tuovat sipulinvarret ja tuore basilika.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punajuurispeltti:

  • 250 g punajuurta
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • ½ dl öljyä
  • 2 dl spelttihelmiä
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 dl vettä
  • 1 dl sinihomejuustomurua
  • 200 g ricotta-juustoa
  • tai Hoikkis-juustoa
  • sipulinvarsia
  • basilikaa

Valmistusohje

Punajuurispeltti tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä lisää joukkoon spelttihelmet ja punajuuriraaste, mausteet ja vesi. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää vettä jos on tarpeen.
  2. Lisää juustot, sipulinvarret ja basilika pataan. Tarjoa risoton tapaan.

Katso myös: Punajuuri värittää arkiruoat

Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuria, vuohenjuustoa ja granaattiomenaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurispeltti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.