Punajuurisämpylät
Punajuuren voi käyttää sämpylätaikinaan myös raakana raasteena. Uunissa paahdettu tai keitetty punajuuri toimii hyvin taikinoissa. Muista, että naatit ovat syötäviä. Pese ne hyvin, pilko ja lisää kasviskeittoon, risottoon tai pastakastikkeeseen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Punajuurisämpylät
- 2-3 punajuurta (voit käyttää raakoja tai kypsiä, molemmat toimivat tässä ohjeessa.)
- 13 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 4-5 dl vettä (42-asteista)
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Punajuurisämpylät leivotaan helposti näin:
1. Raasta punajuuret. Teimme kuvaussämpylät raastetuista ja paahdetuista punajuurista.
2. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää punajuuriraaste ja neste. Vaivaa taikinaa käsin parikymmentä minuuttia tai koneella kymmenisen minuuttia. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy ja sekoita se hyvin taikinaan. Taikinan pitää olla kimmoisa, mutta ei kova. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja.
3. Laita kulhon päälle leivinliina ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa reilu tunti.
4. Ota taikinasta paloja ja muotoile ne tangoiksi. Pilko tangot paloihin ja pyörittele palat sämpylöiksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Aseta päälle liina ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Voit myös nostaa taikinakasoja suoraan leivinpaperin päälle, jolloin saat vähän rustiikkisemman näköisiä sämpylöitä.
5. Paista punajuurisämpylät 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Ohje: Soupz-ruokablogi
Vinkki: Tarjoa punajuurisämpylät esimerkiksi marinoidun vuohenjuuston, helpon hernehummuksen tai tulisen bataattitahnan kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot superhelpot sämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurisämpylät