Punasipulihillo Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punasipulihillo

Punasipulistakin voi tehdä hilloa. Perinteiset vihannessäilykkeet sisältävät tavallisesti sekä sokeria, etikkaa että mausteita. Ainesuhteet vain vaihtelevat. Joskus vihannessäilyke voi olla hyvinkin sakeaa ja sokerista, jolloin voi puhua jo hillosta. Sekä kelta- että punasipulista voi valmistaa hilloa kalan tai lihan lisukkeeksi. Se säilyy jääkaapissa hyvin monta kuukautta – ellei tule syödyksi jo sitä ennen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Punasipulihillo:

  • 500 g punasipuleita
  • 2 valkosipulinkynttä

Mausteliemi:

  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 3 dl ruoko- tai kidesokeria
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 10 mausteneilikkaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • kanelitanko
  • laakerinlehti

Valmistusohje

Kuori sipulit. Kiehauta liemiainekset. Keitä sipuleita mausteliemessä kymmenisen minuuttia. Kaada punasipulihillo kuumana kuumiin tölkkeihin.

Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punasipulihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.