Punaviinikastike
Punaviinikastike on vastaus, kun etsit kastiketta uunipaistille, paistetulle pihville tai grillatulle lihalle. Punaviinikastikkeessa maistuvat persilja, timjami ja laakerinlehti. Maku säilyy intensiivisenä, kun kokkat kastikkeen kokonan ilman kermaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Punaviinikastike
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 3 dl punaviiniä
- 1 persiljanoksa
- 1 timjaminoksa
- 1 laakerinlehti
- ¼ tl mustapippuria
- 1 ½ dl ruskeakastiketta
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Punaviinikastike valmistuu helposti näin
- Kuullota kattilassa hienonnettu sipuli ruokalusikallisessa voita pehmeäksi.
- Lisää sekaan punaviini, persilja, timjami ja laakerinlehti sekä ripaus mustapippuria.
- Keitä noin 15 minuuttia ilman kantta.
- Poista yrtit ja laakerinlehti ja kaada sekaan ruskeakastike. Keitä 15 minuuttia.
- Lisää sekaan ruokalusikallinen voita ja tarkista maku. Nosta punaviinikastike tarjolle kastikekulhossa.
- Tarjoa punaviinikastike paistetun tai grillatun lihan kanssa. Kokeile sitä myös kanan tai uunipaistin kanssa.
Lue myös: Tee ruskeakastike klassikko-ohjeella!
Lue myös Anna.fi: Mustaherukka-punaviinikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaviinikastike