Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punaviinikastike

Punaviinikastike on vastaus, kun etsit kastiketta uunipaistille, paistetulle pihville tai grillatulle lihalle. Punaviinikastikkeessa maistuvat persilja, timjami ja laakerinlehti. Maku säilyy intensiivisenä, kun kokkat kastikkeen kokonan ilman kermaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punaviinikastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 persiljanoksa
  • 1 timjaminoksa
  • 1 laakerinlehti
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl ruskeakastiketta
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Punaviinikastike valmistuu helposti näin

  1. Kuullota kattilassa hienonnettu sipuli ruokalusikallisessa voita pehmeäksi.
  2. Lisää sekaan punaviini, persilja, timjami ja laakerinlehti sekä ripaus mustapippuria.
  3. Keitä noin 15 minuuttia ilman kantta.
  4. Poista yrtit ja laakerinlehti ja kaada sekaan ruskeakastike. Keitä 15 minuuttia.
  5. Lisää sekaan ruokalusikallinen voita ja tarkista maku. Nosta punaviinikastike tarjolle kastikekulhossa.
  6. Tarjoa punaviinikastike paistetun tai grillatun lihan kanssa. Kokeile sitä myös kanan tai uunipaistin kanssa.

Lue myös: Tee ruskeakastike klassikko-ohjeella!

Lue myös Anna.fi: Mustaherukka-punaviinikastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaviinikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.