Punertava sillijäädyke
Punertava sillijäädyke on korea herkku. Sillijäädykkeen resepti on peräisin Hirvihaaran kartanon keittiöstä. Sitä on tarjoiltu kartanon tilaisuuksissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Punertava sillijäädyke
- 150 g matjessillifleitä
- 1-2 etikkapunajuurta
- 1 sipuli
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl smetanaa
- 1 rkl punajuurien lientä
- 1 rkl sillin lientä
- mustapippuria
Valmistusohje
Punertava sillijäädyke valmistuu näin:
- Liota sillifileitä kylmässä vedessä tunnin verran. Leikkaa sillifileet ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa ruohosipuli mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma ja smetana kumpikin erikseen vaahdoksi. Sekoita ainekset keskenään. Kierrä pippurimyllystä mustapippuria mausteeksi. Tarkista maku.
- Huuhtele kylmällä vedellä kakkuvuoka. Kaada seos vuokaan, peitä huolellisesti ja laita pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
- Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen, pyyhi vuoan pinta kuivaksi ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele tuoreella ruohosipulilla, persiljalla ja hienonnetulla punajuurella. Anna jäädykkeen pehmentyä ensin jääkaapissa ja sitten huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Punertava sillijäädyke maistuu juuri keitettyjen, kuumien perunoiden kera.
Katso myös: Lasimestarin silli
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-peruna-alkupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punertava sillijäädyke