Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka

Puoloffee on makean banof­feen kirpeä suomalainen serkku, joka yhdistää ihanalla tavalla kirpeää ja makeaa. Valmiin karamelliseok­sen käyttämi­nen on kätevää. Jos haluat lak­toosittoman version tortus­ta, keitä kinuski itse ja käytä päällä laktoosi­tonta kermaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Puoloffee

  • 180 g kaura-, kandisokeri- tai digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl puolukoita

Valmistusohje

Puoloffee leivotaan helposti näin:

1. Murenna 180 grammaa kaura-. kandi- tai digestivekeksejä monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla. Sekoita 75 grammaa sulatettua voita murusiin. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita yksi purkki karamellisoitua maitoa sileäksi ja levitä pohjan päälle. Vatkaa 2 1/2 desilitraa kuohukermaa sekä yksi ruokalusikallinen sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria vaahdoksi  ja lusikoi kermavaahto kinuskin päälle.

3. Viimeistele puoloffee puolukoilla ja halutessasi tomusokerilla.

Vinkki! Jos et löydä valmista kinuskia säilykepurkissa, voit keittää kinuskin kondensoidusta maidosta. Poista purkista etiketit ja keitä säilykepurkkia noin 3 tuntia kattilassa. Purkin pitää olla koko keittämisen ajan veden alla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.

Lue myös: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka, kääretorttu tai piimäkakku?

Lue myös Anna.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka

jatta e.

Missä kinuskikastike?

Sanna Mansikkamäki

Toimitus vastaa: karamellisoitu kondensoitu maito on kinuskikastiketta. Löydät sitä säilykepurkissa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.