Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukka-jogurttitorttu

Tämä pehmeän kirpsakka puolukka-jogurttitorttu toimii loistavasti juhlapöydässä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Puolukka-jogurttitorttu

  • 1-2 ohutta sokerikakkulevyä (1-2 cm)

täyte:

  • 3 dl maustamatonta, esim. Bulgarian jogurttia
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • noin 1 dl sitruunamehua
  • sokeria, fruktoosia tai makeutusainetta
  • 400 g puolukoita

päälle:

  • marjoja
  • 3 dl puolukkamehua
  • 3 kpl liivatelehteä

Valmistusohje

Puolukka-jogurttitorttu valmistuu helposti näin:Puolukka-jogurttitorttu

  1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Nosta siihen kakkulevy (esim. kolmannes sokerikakusta). Levitä kakkulevylle puolukoita.
  2. Liota liivatelehdet ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää sitruunamehua ja sekoita liivateseos jogurttiin. Laita astia kylmään veteen, niin jogurtti alkaa kiinteytyä. Mausta jogurtti sokerilla, fruktoosilla tai makeutusaineella (esim. 3 tl Canderelia). Levitä puolet hyytelöstä kakkupohjalle marjojen päälle. Lisää sitten runsas kerros marjoja ja kaada loput hyytelöstä päälle. Anna hyytelön kiinteytyä viileässä tai pakastimessa. Tortun voi pakastaa.
  3. Ripottele tortun päälle puolukoita.
  4. Marjojen päälle voit vielä levittää kirkasta mehuhyytelöä (mutta älä enää pakasta, sillä kirkas mehuhyytelö samenee pakastettaessa). Jos viimeistelet kakun mehuhyytelöllä, liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Ota liivatteet vedestä ja purista niitä hieman. Kuumenna ½ dl puolukkamehua kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu puolukkamehu ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Valuta kiille lusikkapesän avulla hitaasti kakulle. Anna kakun hyytyä kiilteen kanssa vielä kaksi tuntia jääkaapissa.
  5. Irrota torttu vuoasta papereineen, poista paperi ja tarjoa puolukka-jogurttitorttu viileänä.

Vinkki: Voit tehdä puolukkaisen jogurttitortun valmiista kakkupohjasta tai leipoa sokerikakkupohjan itse. Puolukoiden asemesta sopivat hyvin myös vadelmat, mansikat, musta-, puna- ja valkoherukat ja karviaismarjat.

Lue lisää Anna.fi: Näin leivotaan sitruuna-jogurttikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-jogurttitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.