1. Valmista puolukkamarmeladi. Laita 250 grammaa puolukoita, puoli desilitraa vettä ja yksi kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia. Lisää kaksi desilitraa hillo-marmeladisokeria Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä välillä sekoittaen viisi minuuttia. Poista kanelitanko ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
2. Ota sivuun yksi ruokalusikallinen hilloa ja sekoita lopun hillon joukkoon yksi ruokalusikallinen maissitärkkelystä.
3. Kauli kaksi sulanutta makeaa piirakkataikinaa pyöreäksi (n. 27 cm) levyksi. Yhdestä taikinasta tulee 3 pop tartsia. Leikkaa taikinapyörällä kaikki reunat suoraksi niin, että saat neliön. Leikkaa neliö pituussuunnassa kolmeen osaan. Tee lopusta taikinasta samanlaisia paloja, osasta voi tulla vähän pienempiä.
4. Laita kaksi ruokalusikallista puolukkamarmeladia toiseen päähän ja levitä keskelle asti, mutta ei reunoille, jätä reilu sentti vajaaksi. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla, siitä päästä missä marmeladi on ja nosta taikina päälle. Painele reunat haarukalla.
5. Nosta pellille ja voitele munalla. Paista uunin keskitasolla 15–18 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
6. Sekoita kulhossa kaksi desilitraa tomusokeria, yksi ruokalusikallinen hilloa ja yhdestä kahteen ruokalusikallista kermaa tasaiseksi kuorrutteeksi, lisää tarvittaessa vettä. Jos haluat intensiivisemmän värin, värjää seos elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus valmiiden pop tartsien päälle, koristele pinta pakastekuivatulla puolukalla ja anna kovettua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös:Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkaiset pop tarts -leivokset