Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkaiset pop tarts -leivokset

Amerikkalaisen muroistaan ja muroleivoksistaan tunnetun Kellog’s-firman innoittamat pop tarts -leivokset sopivat hyvin joululeivontaan. Rapean taikinan välissä piilottelee hillosilmä. Itse tehdyt pop tartsit maistuvat ällistyttävän paljon meille tutuille Aleksanterin leivoksille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
9  annosta

Ainekset

Puolukkaiset pop tarts -leivokset:

  • 2 (á 380 g) pyöreää makeaa piirakkataikinaa

Puolukkamarmeladi:

  • 250 g puolukoita
  • ½ dl vettä
  • 2 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl maissitärkkelystä valmiin hillon joukkoon
  • 1 kananmuna voiteluun

Kuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl hilloa
  • 2 rkl kermaa
  • (vettä ja elintarvikeväriä)
  • pakastekuivattua puolukkaa

Valmistusohje

1. Valmista puolukkamarmeladi. Laita 250 grammaa puolukoita, puoli desilitraa vettä ja yksi kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin viisi minuuttia. Lisää kaksi desilitraa hillo-marmeladisokeria  Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä välillä sekoittaen viisi minuuttia. Poista kanelitanko ja anna jäähtyä 30 minuuttia.

2. Ota sivuun yksi ruokalusikallinen hilloa ja sekoita lopun hillon joukkoon yksi ruokalusikallinen maissitärkkelystä.

3. Kauli kaksi sulanutta makeaa piirakkataikinaa pyöreäksi (n. 27 cm) levyksi. Yhdestä taikinasta tulee 3 pop tartsia. Leikkaa taikinapyörällä kaikki reunat suoraksi niin, että saat neliön. Leikkaa neliö pituussuunnassa kolmeen osaan. Tee lopusta taikinasta samanlaisia paloja, osasta voi tulla vähän pienempiä.

4. Laita kaksi ruokalusikallista puolukkamarmeladia toiseen päähän ja levitä keskelle asti, mutta ei reunoille, jätä reilu sentti vajaaksi. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla, siitä päästä missä marmeladi on ja nosta taikina päälle. Painele reunat haarukalla.

5. Nosta pellille ja voitele munalla. Paista uunin keskitasolla 15–18 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

6. Sekoita kulhossa kaksi desilitraa tomusokeria, yksi ruokalusikallinen hilloa ja yhdestä kahteen ruokalusikallista kermaa tasaiseksi kuorrutteeksi, lisää tarvittaessa vettä. Jos haluat intensiivisemmän värin, värjää seos elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus valmiiden pop tartsien päälle, koristele pinta pakastekuivatulla puolukalla ja anna kovettua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös:Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkaiset pop tarts -leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.