Reseptit

Puolukkakohokas

Puolukkakohokas valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Näyttävä jälkiruoka on helppo tehdä juhla-aterialle. Muista, ettet avaa uunin luukkua paiston aikana, etteivät kohokkaat lätsähdä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Puolukkakohokas

  • 250 g pakastepuolukoita
  • 1½ dl sokeria
  • 3 tl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vettä tai puolukkalikööriä
  • 4 valkuaista

Voiteluun

  • 2 rkl pehmeää voita
  • 2 rkl sokeria

Koristeluun

  • 3 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Katso videolta, miten puolukkakohokas valmistetaan:

Puolukkakohokas valmistuu helposti näin:

  1. Voitele ja sokeroi kuusi kohokasvuokaa (vetoisuus noin 1½ dl) huolellisesti. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  2. Sulata 250 grammaa puolukoita kattilassa. Lisää kattilaan kolme-neljäsosaa desiä sokeria ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Sekoita lasissa kolme teelusikallista maissitärkkelystä ja kaksi ruokalusikallista vettä. Kuumenna puolukkaseos kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada maissitärkkelysneste puolukkasoseen joukkoon kattilaan ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna seoksen kuumentua, se sakenee samalla. Paseeraa puolukat tiiviin siivilän läpi kulhoon. Jäähdytä.
  4. Vatkaa neljä valkuaista pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kolme-neljäsosaa sokeria hiljalleen vatkaamisen aikana. Vatkaa kunnes seos on kovaa ja kiiltävää marenkia.
  5. Kääntele marenki kolmessa erässä jäähtyneen puolukkaseoksen joukkoon varovasti nuolijalla.
  6. Ota vuoat jääkaapista ja lusikoi seos vuokiin. Tasoita pinta ja puhdista reunat huolellisesti talouspaperilla.
  7. Paista puolukkakohokas 170-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes kohokkaat ovat nousseet vuoan reunojen yli.
  8. Koristele pinta tomusokerilla ja tarjoa kohokkaat heti lämpiminä.

Vinkki! Upota puolukoita myös herkullisiin blondieleivonnaisiin.

Uskomattoman näyttävä ja helppo puolukkakohokas onnistuu kaikilta. Kohokas on mainettaan helpompi tehdä.
Uskomattoman näyttävä ja helppo puolukkakohokas onnistuu kaikilta. Kohokas on mainettaan helpompi tehdä. © Niclas Mäkelä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2023.

Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: lohenpunainen neule iJeans/Prisma prisma.fi, valkoinen neule KappAhl ja kay/day kappahl.fi.

Lue myös Anna.fi: Puolukka sopii moneen leivonnaiseen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkakohokas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.