Puolukkapuuro
Vispipuuro puolukoista valmistetaan spelttimannasta. Kanelitanko antaa puuron maulle syvyyttä. Tavallista runsaammat lisukkeet nostavat vispipuuron uudelle tasolle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Puolukkapuuro
- 5 dl puolukoita
- 1 l vettä
- 1-2 kanelitankoa
- 1 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 dl spelttimannaa
Lisäksi
- 3 rkl puolukkahilloa tai -survosta
- 2 dl ermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
- 3 rkl kauragranolaa
Valmistusohje
Puolukkapuuro tehdään helposti näin:
1. Mittaa viisi desilitraa puolukoita ja yksi litra vettä kattilaan. Lisää joukkoon yhdestä kahteen kanelitankoa. Keitä puolukoita hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi.
2. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää yksi desilitra sokeria ja 1/4 teelusikallista suolaa, kuumenna liemi kiehuvaksi. Ripottele kaksi desilitraa spelttimannasuurimoita liemeen ja vatkaa sekaisin. Hauduta puuroa kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Anna puolukkaisen puuron jäähtyä haaleaksi ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa puolukkapuuro kermamaidon, puolukkahillon ja granolan kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.
Lue myös Anna.fi: Puolukka-ruistuorepuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkapuuro