Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkapuuro

Vispipuuro puolukoista valmistetaan spelttimannasta. Kanelitanko antaa puuron maulle syvyyt­tä. Tavallista runsaammat lisukkeet nosta­vat vispipuuron uudelle tasol­le.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Puolukkapuuro

  • 5 dl puolukoita
  • 1 l vettä
  • 1-2 kanelitankoa
  • 1 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl spelttimannaa

Lisäksi

  • 3 rkl puolukkahilloa tai -survosta
  • 2 dl ermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
  • 3 rkl kauragranolaa

Valmistusohje

Puolukkapuuro tehdään helposti näin:

1. Mittaa viisi desilitraa puolukoita ja yksi litra vettä kattilaan. Lisää joukkoon yhdestä kahteen kanelitankoa. Keitä puolukoita hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi.

2. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää yksi desilitra sokeria ja 1/4 teelusikallista suolaa, kuumenna liemi kiehuvaksi. Ripottele kaksi desilitraa spelttimannasuurimoita liemeen ja vatkaa sekaisin. Hauduta puuroa kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Anna puolukkaisen puuron jäähtyä haaleaksi ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa puolukkapuuro kermamaidon, puolukkahillon ja granolan kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.

Lue myös: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

Lue myös Anna.fi: Puolukka-ruistuorepuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.