Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman parhaat letut

Maailman parhaiden lettujen ohje on peräisin ruotsalaisen ruokatoimittaja Märit Huldtin kotoa. Tällä vanhalla perhereptillä syntyvät parhaat letut joka jälkiruoaksi tai suolaisilla höysteillä vaikkapa iltapalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Maailman parhaat letut

 • 100 g voita
 • 100 g vehnäjauhoja (noin 1,5 dl)
 • 3 dl vettä
 • 6 kananmunaa
 • 3 dl kuohukermaa
 • ripaus suolaa

Valmistusohje

Maailman parhaat letut tehdään näin:

 1. Kiehauta voi, jauhot ja vesi kattilassa paksuksi taikinaksi. Sekoita puuhaarukalla ja siirrä pois liedeltä. Sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja lisää sitten kananmunan keltuaiset yksi kerrallaan.
 2. Vaahdota kerma. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi eri astiassa. Sekoita ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto taikinaan. Mausta hiukan suolalla tai jälkiruokaletut vanilliinisokerilla.
 3. Paista ohukaiset lettupannussa vain toiselta puolelta ja laita kaksi lettua paistamaton puoli vastakkain uunin kestävälle tarjoiluvadille tai uunipannulle. Letut voi paistaa hyvissä ajoin valmiiksi tai vaikka pakastaa tässä vaiheessa ja ottaa sulamaan pakastimesta tuntia ennen uunissa kypsentämistä.
 4. Kuumenna lettuja juuri ennen tarjoamista 10-15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Letut kohoavat kuin pienet kohokkaat sitä paremmin, mitä paksumpia ne ovat. Letut lätsähtävät pian uunista otettua, joten sirottele jälkiruokaletuille heti tomusokeria ja kiidätä pöytään. Tarjoa jälkiruokalettujen kanssa kirsikka-, mansikka- tai vadelmahilloa ja tuoreita marjoja.
 5. Maailman parhaat letut sopivat myös suolaiseksi versioksi. Eturuokaletut ovat hieno alkuruoka mädin tai savukalan kanssa tai sienien kanssa vaikka lisäruoka rapukesteissä.

Lue myös: Suklaaletut – suosikkipatukka Da Capo maistuu taikinassa ja täytteessä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman parhaat letut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.