Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Rahkavoitaikina

Helppo rahkavoitaikina sopii mainiosti sekä makeiden että suolaisien leivonnaisien tekoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g maitorahkaa
250 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mainos

Valmistusohje

Helppo rahkavoitaikina valmistuu näin:

  1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista.
  2. Jos haluat taikinaan vähän lehtevyyttä, taputtele taikina ohuemmaksi ja laita tunniksi viileään. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi taittaen pariin kertaan välillä kolmeen osaan. Laita taikina peitettynä takaisin jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Rahkavoitaikina säilyy jääkaapissa peitettynä pari päivää.

 

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Katso myös: Viikuna-kinkkukiekot

Katso myös: Joulutortut rahkavoitakinasta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parsapasteijat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rahkavoitaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X