
Raikas katkarapusalaatti
Raikas katkarapusalaatti on näyttävä alkuruoka juhlapöytään tai raikas tarjottava vaikka viikonloppuaterialle. Värikäs salaatti tarjoillaan triflen eli kerrosjälkiruoan tavoin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Katkarapusalaatti:
- 500 g kuorittuja katkarapuja
- 400 g pakasteherneitä
- 8 luumutomaattia
- 1 iso punasipuli
- 5 kypsää avokadoa
- 2 limettiä
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 iso roomansalaattikerä
- 1 ruukku korianteria
Valmistusohje
Katkarapusalaatti valmistuu näin:
1. Sulata katkaravut hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta huolella. Keitä pakasteherneitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä ja valuta huolella.
2. Pilko tomaatit sekä kuori ja hie- nonna punasipuli. Sekoita ainekset. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat leikkuulaudalle. Pilko avokadot ja nosta kulhoon. Mausta limetinmehulla, ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Mausta myös katkaravut ja tomaattipuna-sipuliseos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Rakenna katkarapusalaatti kerroksittain. Hienonna rapea salaatti ja nosta reilunkokoisen tarjoilukulhon pohjalle. Nosta päälle kerroksittain tomaatti-punasipuliseos, avokadot, pakasteherneet ja lusikoi pinnalle katkaravut. Valuta katkarapusalaatin päälle oliiviöljy ja hienonna pinnalle korianteria.
Kokeile myös muita juhlavia alkuruokia: Lohicrostinit Vuohenjuustobruschettat Guacamolemunat Ruoka.fi: Katkarapucocktail
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raikas katkarapusalaatti
Miks tää on saanu näin huonosti tähtiä? Näyttää minusta tosi hyvältä, avokadon taidan vain korvata jollain muulla.