Reseptit
30-60 min
4

Ramenkeitto

Ramenkeitto on trendikäs japanilaisten katukeittiöiden nuudelikeitto. Ramenkeiton perusohjeeseen saa herkullisilla lisukkeilla vaihtelua. Ramenkeiton lisukkeeksi sopivat kiinalaisten teemunien lisäksi myös uppomunat, kypsennetty broileri, possu- tai lohifilee tai tofu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ramenkeitto:

100 g siitakesieniä
1⁄4 keskikokoinen paksoi eli pinaattikiinankaali
1 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1/2 l kanalientä
3 rkl misotahnaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä eli riisiviiniä
100 g sobanuudeleita

Kiinalaiset teemunat

4 kananmunaa
8 dl vettä
1 teepussi mustaa teetä
1 dl soijaa
1 rkl ruokokidesokeria
½ appelsiinin kuorisuikaleita
1 kanelitanko
2 tähtianista

Valmistusohje

1. Valmista ensin teemunat. Nosta kananmunat lusikalla varovasti kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Nosta reikäkauhalla lautaselle hetkeksi jäähtymään. Lisää veteen loput makuainekset. Pyöräytä jäähtyneitä munia pöytää vasten muutaman kerran, jotta kuori menee säröille. Nosta munat takaisin makuliemeen ja keitä 30 minuuttia. Anna munien jäähtyä liemessä ja maustua muutama tunti.

2. Viipaloi isoimmat siitakesienet ja halkaise pienemmät. Hienonna paksoi ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

3. Kuumenna kattilassa kanaliemi, miso, soija ja mirin kiehuvaksi. Lisää joukkoon sienet, paksoi, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Anna kiehua vain 3-4 minuuttia, jotta kaikki kasvikset jäävät sopivan napakoiksi.

4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Jaa nuudelit annoskulhoihin ja kauho lientä ja kasviksia päälle. Tarjoile ramenkeitto teemunien kanssa.

Lue myös: Helppo misokeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ramenkeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X