Ranskalaiset lampaankyljykset
Ranskalaiset lampaankyljykset nautitaan tuoreista tomaateista tehdyn kastikkeen kanssa ja annos viimeistellään hienonnetulla persiljalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Tomaattikastike
- 4-5 tomaattia
- 1 rkl voita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Ranskalaiset lampaankyljykset
- 4 lampaankyljystä
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- ½ - 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
viimeistelyyn
- 1-2 rkl lehtipersilljaa (hienonnettuna)
Valmistusohje
Ranskalaiset lampaankyljykset tehdään helposti näin:
- Tee 4-5 tomaattiin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen ja kuori. Jos haluat, poista siemenet. Laita pannuun palanen voita ja paloittele tomaatit pannuun. Mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja hienoksi hakatulla persiljalla ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
- Kuumenna toisessa pannussa vähän ruokaöljyä. Paista neljä lampaankyljystä molemmilta puolilta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lado kyljykset kuumalle vadille, kaada tomaattiseos päälle ja sirottele pinnalle hienoksi hakattua persiljaa.
Vinkki: Tarjoa ranskalaiset lampaankyljykset valkosipuli-rosmariiniperunoiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuvat grillatut lampaankyljykset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalaiset lampaankyljykset