Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalaiset lampaankyljykset

Ranskalaiset lampaankyljykset nautitaan tuoreista tomaateista tehdyn kastikkeen kanssa ja annos viimeistellään hienonnetulla persiljalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaattikastike

  • 4-5 tomaattia
  • 1 rkl voita
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Ranskalaiset lampaankyljykset

  • 4 lampaankyljystä
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • ½ - 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria

viimeistelyyn

  • 1-2 rkl lehtipersilljaa (hienonnettuna)

Valmistusohje

Ranskalaiset lampaankyljykset tehdään helposti näin:

Ranskalainen lampaankyljys
  1. Tee 4-5 tomaattiin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen ja kuori. Jos haluat, poista siemenet. Laita pannuun palanen voita ja paloittele tomaatit pannuun. Mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja hienoksi hakatulla persiljalla ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna toisessa pannussa vähän ruokaöljyä. Paista neljä lampaankyljystä molemmilta puolilta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lado kyljykset kuumalle vadille, kaada tomaattiseos päälle ja sirottele pinnalle hienoksi hakattua persiljaa.

Vinkki: Tarjoa ranskalaiset lampaankyljykset valkosipuli-rosmariiniperunoiden kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuvat grillatut lampaankyljykset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalaiset lampaankyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.