Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ranskalainen salaatinkastike

Ranskalainen salaatinkastike on klassikko, jonka ohje kannattaa ottaa talteen. Sitä on helppo muunnella oman maun mukaan happamammaksi tai makeammaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ranskalainen salaatinkastike

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl rakuunaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Ranskalainen salaatinkastike valmistuu helposti näin:

1. Valmista ranskalainen salaatinkastike juuri ennen syömistä.

2. Sekoita kaksi desilitraa oliiviöljyä, neljä ruokalusikallista valkoviinietikkaa tai samppanjaviinietikkaa, kaksi teelusikallista ranskalaista sinappia, teelusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja kaksi teelusikallista hienonnettuja yrttejä. Ravista hyvin.

3. Kastike kaadetaan salaatinlehtien päälle ja sekoitetaan niin, että kastiketta tarttuu jokaiseen lehteen. Tarjoa ranskalainen salaattikastike esimerkiksi mummon salaatin kanssa tahinikastikkeen sijaan.

Vinkki! Jos haluat, voit lisätä kastikkeeseen valkosipulia. Kynnen voi laittaa mukaan hienonnettuna tai halkaistuna palana ja poistaa lopuksi. Sillä voi myös pyyhkäistä astian ennen syömistä, silloin maku tarttuu hitusen, mutta ei ole liian päällekäyvä.

ranskalainen salaatinkastike

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.

Lue myös Anna.fi: Helppo ja maukas salaatinkastike valmistuu 2+1-periaatteella – vaihtelunhaluinen kokeilee myös happaman ja makean liittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalainen salaatinkastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.