Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rantakalakeitto

Rantakalakeitto tehdään heti kalastuksen jälkeen rannassa avotulella. Siihen ei tule muuta kuin perattuja pikkukaloja, perunaa, vettä, voita ja tilliä. Ennen vanhaan niin sanottuun rantakalaan ei laitettu edes perunoita eikä tilliä. Yksinkertainen keitto maistui silti ihanalta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rantakalakeitto

  • 14 dl vettä
  • 2 tl merisuolaa
  • 500 g pieniä uusia perunoita
  • 1 kg perattua pikkukalaa esim. muik­kuja ja pieniä ahvenia tai särkiä
  • 3 sipulia
  • 100 g voita
  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

Rantakalakeitto eli rantakala tehdään helposti näin:

1. Keitä 14 desilitraa vetta kiehuvaksi. Lisää kaksi teelusikallista merisuolaa.

2. Pese 500 grammaa pieniä uusia perunoita ja lisää ne keittoon. Keitä lähes kypsiksi.

3. Perkaa kilo pikkukaloja, kuten muikkuja, pieniä ahvenia tai särkiä, mutta käytä ne kokonaisina keitossa. Lisää kalat kiehuvaan keittoon kolmen viipaloidun sipulin kanssa. Keitä pienellä lämmöllä muutama minuutti. Kala kypsyy keitossa nopeasti.

4. Lisää keittoon sata grammaa voita.

5. Tarjoa rantakalakeitto kuumana. Voit halutessasi lisätä nipun tuoretta tilliä.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta

Lue myös Anna.fi: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rantakalakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.