Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta

Maistuisiko sinulle venäläinen, thaimaalainen, ranskalainen vai kotimainen versio suosikkisopasta?

Kalakeitto on suomalaisten ehdottomia suosikkiruokia. Kokosimme yhteen viisi ihanaa reseptiä, joilla saat kalasoppaan vaihtelua.

Lohikeitto lainaa makunsa Aasiasta

Lohikeiton uusi ilme luodaan aasialaisilla mausteilla ja purkillisella kookosmaitoa. Lohikuutiot ja nuudelit kypsyvät kuumassa liemessä itsekseen,  älä siis keitä niitä.

Thaimaalainen lohikeitto tarjotaan tuoreiden yrttien, chiliviipaleiden ja pankopaneroitujen katkarapuvartaiden kanssa. Nam!

Thaimaalainen lohikeitto

Resepti: Thaimaalainen lohikeitto

Riisi-kalakeitto valmistuu vikkelästi myös arkena

Tämä ruokaisa riisi-kalakeitto tuo vaihtelua arkiruokapöytään. Voit valmistaa keiton hauki-, kuha- tai vaikka lohifileestä ja valita kasvikset mieliteon mukaan. Kokeile esimerkiksi purjoa, porkkanaa ja palsternakkaa sekä suikaloitua paprikaa.

Nappaa kaupasta paketti pikariisiä, niin ruoka on valmista nopeammin kuin huomaatkaan.

riisi-kalakeitto

Resepti: Riisi-kalakeitto

Provencelainen kalakeitto on juhlava viikonloppuruoka

Onko parempaa talviruokaa kuin kulhollinen höyryävän kuumaa madekeittoa?  Perinteisen madekeiton lisäksi kannattaa kokeilla myös Bourridea eli  provencelaista kalakeittoa, jossa made saa makuparikseen fenkolia ja rutkasti tuoreita yrttejä.

Hienostunut keitto tarjotaan tuhdisti valkosipulilla maustetun aiolin kanssa. Tämä keitto on nappivalinta talvisen viikonlopun herkkuhetkiin.

Bourride - Provencen kalakeitto

Resepti: Bourride eli provencelainen kalakeitto

Kermainen lohikeitto on klassikko

Tässä todellinen klassikkojen klassikko, joka ei esittelyitä kaipaa. Kermainen lohikeitto syntyy tällä ohjeella varsin perinteisen kaavan mukaan perunoista, juureksista ja lohikuutioitsta.

Jos kaipaat ruokaan pientä twistiä, vaihda kuohukerma kaurapohjaiseen valmisteeseen. Se istuu sopan makumaailmaan täydellisesti.

Kermainen lohikeitto

Resepti: Kermainen lohikeitto

Tomaattipohjainen seljanka saa makua maustekurkusta

Seljanka on Venäjällä ja Virossa suosittu keitto, jota ei kyllästetä kermalla, vaan liemi maustetaan muhevaksi tomaattipyreellä. Maustekurkut ja kaprikset tuovat soppaan sopivasti happamuutta.

Täydellisen lopputuloksen saat, kun viimeistelet keiton sitruunaviipaleilla ja nokareella smetanaa.

kalaseljanka

Resepti: Kalaseljanka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X