Reseptit
10
Kiitos

Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-marenkipiirakka on herkullinen jälkiruoka. Kirpakka raparperitäyte kesyyntyy, kun sen hunnuttaa makealla marenkipilvellä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

MÄÄRÄ

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl vettä

TÄYTE

5 dl raparperipaloja
0,5 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunan keltuaista
2 banaania

MARENKI

2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Nypi voi, jauhot ja sokeri muruseokseksi. Lisää sekoittaen vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Mittaa kattilaan raparperipalat, vesi, sokeri, perunajauhot, sitruunamehu ja keltuaiset. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä. Raasta joukkoon banaanit.

3. Tue piirakkapohjan reunat foliosta muovatulla pannalla ja esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia200-asteisessa uunissa.

4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Poista foliopanta vuoasta ja levitä täyte pohjalle. Lusikoi päälle marenki ja kuorruta piirakkaa kymmenisen minuuttia.

Kokeile myös muita raparperiherkkuja:
Raparperikeikauskakku
Raparperipaistos
Raparpericrumble
Ruoka.fi: Raparperipiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperi-marenkipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X