Raparperimuffinit kuorrutteella
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria tai ruokosokeria
- 3 munaa
- 2 dl pieniä raparperipaloja
kuorrutus:
- 4 dl tomusokeria
- 1 dl metsämansikanmakuista tomusokeria
- n. ½ dl ruusuvettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita leivinjauhe ja mausteet jauhoihin. Lado paperivuokia uunipellille.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita pieniksi paloiksi leikatut raparperit jauhoseokseen ja lisää taikinaan. Jaa taikina paperivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset, lisää nestettä vähitellen, kunnes kuorrutus on helposti levitettävää mutta ei löysää. Sivele kuorrutus muffineille.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperimuffinit kuorrutteella