
Sateenkaarimuffinit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 9 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
Ainekset
Sateenkaarimuffinit
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 125 g pehmeää voita
- 1 ¾ dl venäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Sateenkaaripursotus
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljakreemijauhetta
- 1 rkl sokeria
- 5 eri väriä elintarvikeväriä esim. pastavärejä
- kertakäyttöpursotinpusseja
Valmistusohje
Sateenkaarimuffinit leivotaan helposti näin:
- Mittaa kulhoon samaan aikaan kaksi kananmunaa, puolitoista desiä sokeria, 125 grammaa pehmeää voita, yksi ja kolme-neljäsosa desiä vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori. Sekoita sähkövatkaimella viiden minuutin ajan.
- Jaa seos muffinivuokiin ja paista sateenkaarimuffinit 200 asteessa noin 18 minuuttia.
- Tee pursotus ja pursota se jäähtyneiden muffinien päälle.
- Vatkaa sateenkaaripursotukseen kaksi desilitraa vispikermaa, kaksi teelusikallista vaniljakreemijauhetta ja yksi ruokalusikallinen sokeria vaahdoksi. Jaa kerma viiteen eri astiaan ja värjää kermat haluamillasi sateenkaaren väreillä.
- Täytä viisi pientä pursotinpussia eri värisillä kermoilla ja leikkaa päät auki. Työnnä pussit isoon jättipursotinpussiin, jonne on asetettu haluamasi mallinen tylla. Täytä jättipussi niin, että jokaisen pienemmän pussin pää tulee tyllan sisään. Näin saat monivärisen pursotuksen kakulle. Pursota muffinien päälle ruusukkeita.
Vinkki! Katso ohje myös sateenkaarikakulle.
Lue myös Anna.fi: Sateenkaarisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sateenkaarimuffinit