Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperipitko

Raparperipitko on kevään ja alkukesän kahvipöytien suosikkipitko, jonka täytteessä maistuu kirpakka raparperi. Ohjeella leivot kaksi raparperipitkoa.

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

Väliin

  • 2 dl raparperihilloa

Voiteluun

  • 1 kanamuna

Pinnalle

  • 0.5 dl raesokeria

Lisäksi

  • valmista sokerikuorrutetta
  • tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa huolella hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva, ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksin- kertaiseksi.

2. Kauli kohonnut pullataikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi ja levitä sille raparperihillo. Kääri tiukaksi kääröksi ja leikkaa rulla kahteen osaan. Nosta rullat leivinpaperoidulle pellille saumapuoli alaspäin.

3. Leikkaa rulliin saksilla noin 1,5 cm:n suikaleita melkein pohjaan asti ja taittele suikaleet vuorotellen vasemmalle, keskelle ja oikealle. Anna pitkojen kohota peitettynä noin puoli tuntia.

4. Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 20-25 minuuttia.

5. Anna pitkojen jäähtyä. Koristele valmiilla sokerikuorrutteella ja tomusokerilla.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia: Pikapullat pähkinätäytteellä Mehevä limettikakku Donitsit uunissa Ruoka.fi: Pistaasipullat

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperipitko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.