Reseptit
alle 30 min
4

Retiisi-kurkkusalaatti

Huikean hyvä lisuke kesän grilliruoille tai esimerkiksi savustetulle lohelle syntyy retiiseistä ja kurkusta. Majoneesilla täytelöitetty jogurttikastike nostaa simppelin kesäsalaatin luksusluokkaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Retiisi-kurkkusalaatti:

250 g retiisejä
1/2 kurkku
2 rkl hienonnettua tilliä

Kastike:

1/2 dl maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa
1/2 dl majoneesia
1 rkl hunaja-dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele 250 g retiisejä ja poista juuret ja naatit. Keitä isompia retiisejä suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia ja pienempiä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Lohko retiisit.

2. Paloittele 1/2 kurkku. Sekoita kulhossa retiisit ja kurkut. Sekoita kastikkeen ainekset eli 1⁄2 dl maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa, 1⁄2 dl majoneesia, 1 rkl hunaja-dijonsinappia, 1 rkl sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria ja valuta kastike salaatin joukkoon. Lisää joukkoon 2 rkl hienonnettua tilliä. Sekoita nostelemalla sekaisin.

3. Anna vetäytyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/19.

Lue myös: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – katso 10 ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Retiisi-kurkkusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X