Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Retiisi-kurkkusalaatti

Huikean hyvä lisuke kesän grilliruoille tai esimerkiksi savustetulle lohelle syntyy retiiseistä ja kurkusta. Majoneesilla täytelöitetty jogurttikastike nostaa simppelin kesäsalaatin luksusluokkaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Retiisi-kurkkusalaatti:

  • 250 g retiisejä
  • ½ kurkku
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Kastike:

  • ½ dl maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa
  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl hunaja-dijonsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Retiisi-kurkkusalaatti tehdään näin:

1. Retiisi-kurkkusalaatti syntyy helposti näin. Huuhtele 250 g retiisejä ja poista juuret ja naatit. Keitä isompia retiisejä suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia ja pienempiä noin 3 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Lohko retiisit.

2. Paloittele 1/2 kurkku. Sekoita kulhossa retiisit ja kurkut. Sekoita kastikkeen ainekset eli 1⁄2 dl maustamatonta jogurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa, 1⁄2 dl majoneesia, 1 rkl hunaja-dijonsinappia, 1 rkl sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria ja valuta kastike salaatin joukkoon. Lisää joukkoon 2 rkl hienonnettua tilliä. Sekoita nostelemalla sekaisin.

3. Retiisi-kurkkusalaatti saa vetäytyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/19.

Lue myös: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – katso 10

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Retiisitsatsiki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Retiisi-kurkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.