Ricotta, rakeinen kotijuusto
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 4 l täysmaitoa (luomu)
- 1 l kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin 600 gramman kokoisen ricotan.
1. Kuumenna maito ja kerma lähelle kiehumapistettä. Lisää happo ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Sekoita noin 30 sekunttia. Lisää suola ja sekoita puolisen minuuttia.
2. Peitä kattila puhtaalla pyyh-keellä ja anna juoksettuneen seoksen levähtää huoneenlämmössä pari tuntia.
3. Vuoraa siivilä tai lävikkö kaksinkertaisella, kiehautetulla, suurikokoisella sideharsokankaalla. Kankaan tulee mennä reilusti siivilän yli. Nosta siivilä suureen kulhoon. Lusikoi juustomassaa reikäkauhalla siivilään. Sido reunoilla roikkuvat sideharsonliepeet nyytiksi ja anna juuston valua nyytissä puolisen tuntia. Ricotta säilyy jääkaapissa noin neljä päivää.
Vinkki: Ricotta sopii salaattiin, pastaruokiin, piiraisiin, lettutaikinaan ja jälkiruokiin. Sen voi maustaa sitruunalla, yrteillä tai vaniljalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ricotta, rakeinen kotijuusto