Riistalihapullat ja suppilovahverokastike
Lihapullat on koko perheen lemppari ja riistajauhelihasta valmistettuna niihin saa aivan erityisen herkullisen ja syksyisen maun. Kermainen suppilovahverokastike kruunaa makuelämyksen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Riistalihapullat:
- 500 g riistajauhelihaa (poron-, peuran-, kauriin- tai hirvenlihaa)
- 250 g yrttimaustettua raakamakkaraa
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 tl suolaa
- pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 rkl dijoninsinappia
- ½ dl ruiskorppujauhoja
- ½ dl kuivattua sipulia
- 1 kananmuna
Paistamiseen:
- voita tai öljyä
Suppilovahverokastike:
- 1 l suppilovahveroita
- 1 makea sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 dl kasvislientä
- 2 dl ruokakermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¾ dl lehtipersiljaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riistalihapullat ja suppilovahverokastike