Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riistalihapullat ja suppilovahverokastike

Lihapullat on koko perheen lemppari ja riistajauhelihasta valmistettuna niihin saa aivan erityisen herkullisen ja syksyisen maun. Kermainen suppilovahverokastike kruunaa makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Riistalihapullat:

  • 500 g riistajauhelihaa (poron-, peuran-, kauriin- tai hirvenlihaa)
  • 250 g yrttimaustettua raakamakkaraa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ½ dl ruiskorppujauhoja
  • ½ dl kuivattua sipulia
  • 1 kananmuna

Paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Suppilovahverokastike:

  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 makea sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¾ dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

Riistalihapullat ja suppilovahverokastike tehdään helposti näin:

1. Kumoa 500 grammaa riistajauhelihaa kulhoon ja purista yrttimaustettujen raakamakkaraoiden massa kuorista. Lisää loput kolme ruokalusikalllista ranskankermaa, yksi teelusikallinen suolaa, pari pyöräytystä mustapippuria myllystä, yksi ruokalusikallinen tuoretta timjamia, yksi ruokalusilallinen dijoninsinappia, puoli desilitraa ruiskorppujauhoja., puoli desilitraakuivattua sipulia sekä yksi kananmuna ja sekoita lihapullataikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jotta pullista ei tule sitkeitä.

2. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin isoja lihapullia ja paista ne voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi joka puolelta.

3. Puhdista yksi litra suppilovahveroita ja revi ne pienemmiksi. Hienonna yksi makea sipuli ja yksi tai kaksi valkosipulinkynttä.

4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on neste haihtunut. Lisää yksi ruokalusikallinen voita ja sipulit. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää pannulle yksi desilitra kasvislientä ja anna nesteen kiehua hetki.

5. Lisää kaksi desilitraa ruokakermaa, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Keitä kasaan, kunnes kastike on paksua. Viimeistele kastike 3/4 desilitralla hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa se riistapullien ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/19.

Lue myös: Talvinen poronkäristys

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Hirvi kruunaa syysaterian


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistalihapullat ja suppilovahverokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.