Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Rosmariini-focaccia

Rosmariinilla maustettu focaccia, focaccia al rosmarini ei ehkä raaka-aineilla koreile, mutta hurmaa herkullisella maullaan. Oliiviöljyä ja parmeaanijuustoa ei leivonnassa säästellä ja juuri niissä piileekin leivän juju

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Focaccia-taikina:

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
noin 750 g pizzajauhoa
Mainos

pinnalle:

oliiviöljyä
sormisuolaa
0.5 dl parmesaaniraastetta
rosmariinin oksia

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

2. Vaivaa ilmakuplat taikinasta ja painele se uunivuokaan tai uunipannulle riippuen siitä, kuinka ohuen tai paksun leivän haluat. Kohota noin 15 minuuttia.

3. Sivele pintaan oliiviöljyä ja ripota päälle sormisuolaa, parmesaaniraastetta ja rosmariinin oksia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Juureen leivottu maalaisleipä, spelttifocaccia ja 3 muuta rapeakuorista leipäreseptiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rosmariini-focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X