Ruoka

Juureen leivottu maalaisleipä, spelttifocaccia ja 3 muuta rapeakuorista leipäreseptiä

Kutittaako jauhopeukaloa? Tekisikö pieni taikinaterapia hyvää? Olisiko kiva saada pöytään uunituoretta, rapeakuorista leipää? Jos vastasit kyllä, ryhdy leivontapuuhiin näillä herkullisilla resepteillä.

Mausteinen nyhtöleipä

Hauskan ja herkullisen nyhtöleivän jekku piilee täytteessä. Kohotettu taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja sen pinnalle levitetään pehmeää voita, juustoraastetta, tuoreita yrttejä sekä pähkinäistä mausteseosta, dukkahia. Levy leikataan ruuduiksi, jotka pinotaan leipävuokaan, kohotetaan, voidellaan ja viimeistellään seesaminsiemenillä ennen paistoa.

Leikkaa uunituore leipä viipaleiksi ja nauti hurmaavasta makumaailmasta sekä vastustamattomasti venyvästä juustosta.

dukkamaustettu nyhtöleipä

Resepti: Dukkamaustettu nyhtöleipä

Mehevyyttä juureksista

Tämä juuressoseella mehevöitetty leipä saa mahtavan lisämaun appelsiininkuoriraasteesta. Leipää alustetaan pitkään, hartaasti ja hellävaroen. Lempeä käsittely ja pitkä kohotusaika takaavat pehmeän rakenteen. Rapea kuori syntyy, kun heität uunin pohjalle lasillisen kylmää vettä sekä jääpaloja.

Juuresleipä

Resepti: Juuresleipä

Spelttiä ja pähkinöitä

Perinteisesti vehnäjauhoista leivottu italialainen peltileipä, focaccia saa tässä ohjeessa ryhtiä speltistä ja cashewpähkinöistä. Ennen paistamista pinta sivellään öljyllä ja päälle ripotellaan parmesaaniraastetta sekä suolahippusia. Uunituore spelttifocaccia on niin mehevä ja maukas, ettei kaipaa päällensä voita tai muita lisukkeita.

spelttifocaccia

Resepti: Spelttifocaccia

Valloittava juurileipä

Maalaisleipä on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellistä. Tämä helsinkiläisten huippuleipureiden Teemu Auran ja Markus Hurskaisen maalaisleipä leivotaan juureen, missä piilee rapean kuoren ja pehmeän sisuksen salaisuus. Jos innostuit juurileivonnasta enemmänkin, kokeile myös tätä tummalla suklaalla sekä hasselpähkinöillä höystettyä juurileipää.

Maalaisleipä

Resepti: Maalaisleipä

Herkullista ilman gluteenia

Gluteenitonta leipää haluava innostuu patongista, joka syntyy helposti kaurasta sekä gluteenittomasta jauhoseoksesta. Jos gluteeniton leivonta on tähän mennessä tuntunut haastavalta, muista nämä kaksi vinkkiä: vaivaa taikina huolella ja kohota ajan kanssa, niin onnistut varmasti.

Gluteeniton_patonki

Resepti: Glueeniton kaurapatonki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juureen leivottu maalaisleipä, spelttifocaccia ja 3 muuta rapeakuorista leipäreseptiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.