Rosmariiniperunat saksalaisittain
Rosmariiniperunat syntyvät noin puolessa tunnissa tällä Saksasta peräisin olevalla reseptillä. Kuorineen lähes kypsäksi keitetyt perunat leikataan lohkoiksi ja paistetaan oliiviöljyssä. Rosmariini ja suola riittävät mausteiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Rosmariiniperunat saksalaisittain
- 0.8 kg perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- rosmariinia
Valmistusohje
- Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen melkein kypsiksi (noin 15 minuuttia). Kaada vesi pois, nosta kattila hetkeksi liedelle ja höyrytä perunoista kosteus pois.
- Lohko perunat neljään tai kuuteen osaan.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kääntele siinä perunalohkoja, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean sävyn.
- Mausta lohkoperunat rosmariinilla ja suolalla.
Katso myös: 7 mainiota perunaohjetta!
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paahdetut perunat ja tahini-kastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariiniperunat saksalaisittain