Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosmariiniperunat saksalaisittain

Rosmariiniperunat syntyvät noin puolessa tunnissa tällä Saksasta peräisin olevalla reseptillä. Kuorineen lähes kypsäksi keitetyt perunat leikataan lohkoiksi ja paistetaan oliiviöljyssä. Rosmariini ja suola riittävät mausteiksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rosmariiniperunat saksalaisittain

  • 0.8 kg perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rosmariinia

Valmistusohje

 

  1. Pese perunat hyvin ja keitä kuorineen melkein kypsiksi (noin 15 minuuttia). Kaada vesi pois, nosta kattila hetkeksi liedelle ja höyrytä perunoista kosteus pois.
  2. Lohko perunat neljään tai kuuteen osaan.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kääntele siinä perunalohkoja, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean sävyn.
  4. Mausta lohkoperunat rosmariinilla ja suolalla.

Katso myös: 7 mainiota perunaohjetta!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paahdetut perunat ja tahini-kastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariiniperunat saksalaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.