Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Friteeratut muikut ja minttumajoneesi

Couscoussuurimoissa pyöritetyt friteeratut muikut maistuvat minttumajoneesin kanssa niin kylminä kuin lämpiminäkin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Friteeratut muikut

  • 400 g muikkuja
  • 1 dl mietoa kalalientä
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl voita
  • 1 dl couscousia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vettä

Friteeraus

  • rypsiöljyä

Minttumajoneesi

  • 1 ruukku vahvaa minttua
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 tl sinappia
  • 1 ½ dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Friteeratut muikut ja minttumajoneesi tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin majoneesi. Kasta mintunlehdet kiehuvaan veteen ja nosta saman tien reikäkauhalla jääveteen ja anna viilentyä. Puristele lehdet kuiviksi. Nosta korkealaitaiseen kulhoon mintut, keltuainen, sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kun majoneesi on muodostunut. Mausta suolalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.

2. Kiehauta kattilassa kalaliemi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu sekä nokare voita. Lisää couscous sekä mausteet ja peitä kannella. Anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita kypsä couscous huolella irtonaiseksi haarukalla. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille jäähtymään ja hieman kuivahtamaan noin 15 minuutiksi.

3. Nosta yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja vatkaa toisella kanamunan rakenne vesitilkan kanssa rikki. Kääntele muikut ensin vehnäjauhoissa. Kasta sen jälkeen kanamunaseokseen. Kääntele lopuksi hieman kuivahtaneissa couscoussuurimoissa.

4. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nosta muikut pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Tarjoa friteeratut muikut minttumajoneesin dippaillen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Lisää kaloja friteerattavaksi:

paistetut muikut

Paistetut muikut

frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

tempuroitu kuha

Tempuroitu kuha

Ruoka.fi: Friteeratut särkifileet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Friteeratut muikut ja minttumajoneesi

Antti

Kokeilin majoneesiohjetta kaksi kertaa enkä onnistunut saamaan majoneesia muodostumaan. Kenties kostea minttu ei auta emulsion muodostumisessa? Koitin kyllä kuivata erittäin hyvin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.