Couscoussuurimoissa pyöritetyt friteeratut muikut maistuvat minttumajoneesin kanssa niin kylminä kuin lämpiminäkin.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta
Ainekset
Friteeratut muikut
400 g
muikkuja
1 dl
mietoa kalalientä
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl
voita
1 dl
couscousia
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1 rkl
vettä
Friteeraus
rypsiöljyä
Minttumajoneesi
1 ruukku
vahvaa minttua
1
kananmunankeltuainen
2 tl
sinappia
1 ½ dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
ripaus
suolaa
Valmistusohje
Friteeratut muikut ja minttumajoneesi tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin majoneesi. Kasta mintunlehdet kiehuvaan veteen ja nosta saman tien reikäkauhalla jääveteen ja anna viilentyä. Puristele lehdet kuiviksi. Nosta korkealaitaiseen kulhoon mintut, keltuainen, sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kun majoneesi on muodostunut. Mausta suolalla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
2. Kiehauta kattilassa kalaliemi. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu sekä nokare voita. Lisää couscous sekä mausteet ja peitä kannella. Anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita kypsä couscous huolella irtonaiseksi haarukalla. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille jäähtymään ja hieman kuivahtamaan noin 15 minuutiksi.
3. Nosta yhdelle syvälle lautaselle vehnäjauhot ja vatkaa toisella kanamunan rakenne vesitilkan kanssa rikki. Kääntele muikut ensin vehnäjauhoissa. Kasta sen jälkeen kanamunaseokseen. Kääntele lopuksi hieman kuivahtaneissa couscoussuurimoissa.
4. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Nosta muikut pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. Tarjoa friteeratut muikut minttumajoneesin dippaillen.
Kommentoi juttua: Friteeratut muikut ja minttumajoneesi
Antti
Kokeilin majoneesiohjetta kaksi kertaa enkä onnistunut saamaan majoneesia muodostumaan. Kenties kostea minttu ei auta emulsion muodostumisessa? Koitin kyllä kuivata erittäin hyvin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Friteeratut muikut ja minttumajoneesi
Kokeilin majoneesiohjetta kaksi kertaa enkä onnistunut saamaan majoneesia muodostumaan. Kenties kostea minttu ei auta emulsion muodostumisessa? Koitin kyllä kuivata erittäin hyvin.