
Ruispannukakku
Ruispannukakku maistuu leippoisana viikonloppuaamuna yhdessä savulohen, paistetun pinaatin ja uppomunan kanssa. Sekoita pannaritaikina illalla valmiiksi ja nosta jääkaappiin. Aamulla maukkaat ruispannarit paistuvat käden käänteessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Ruispannukakku
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl ruisjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 3 dl maitoa
- 200 g ricottajuustoa
- 2 rkl voisulaa
Paistaminen
- 2 rkl voita
Tabascosiirappi
- ½ dl vaahterasiirappia
- ½ tl tabascoa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl sormisuolaa
Lisäksi
- uppomunia
- kylmäsavulohta
- pinaattia
Valmistusohje
Ruispannukakku valmistuu helposti näin:
- Sekoita kulhossa kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, 3/4 desilitraa ruisjauhoja, puoli teelusikallista suolaa, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja teelusikallinen ruokasoodaa. Lisää kolme desilitraa maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää 200 grammaa ricottajuustoa ja kaksi ruokalusikallista voisulaa. Sekoita ja anna turvota jääkaapissa puolisen tuntia.
- Sekoita tabascosiirapin ainekset eli puoli desilitraa vaahterasiirppia, puoli teelusikallista tabascoa, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria sekä 1/4 teelusikallinen sormisuolaa ja nosta odottamaan. Kuumenna nokare voita pienellä blinipannulla ja nostele taikinaa pannulle. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Pidä paistetut pannarit folion alla lämpiminä tarjoiluhetkeen saakka.
Vinkki! Tarjoa ruispannukakku paistetun pinaatin, uppomunan ja kylmäsavulohen kanssa. Valuta päälle tabascosiirappia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.
Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset ricottapannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruispannukakku