
Pannukakku
Pannukakku maistuu koko perheelle jälkiruokana, iltapalana ja viikonlopun aamiaisella. Tarjoa pannari mansikkahillon ja kermavaahdon kera, kun haluat jotain oikein hyvää. Pannukakku on herkullisimmillaan isoäidin ohjeella tehtynä: kuohkea ja pehmeä kuin poutapilvinen taivas. Parhaan lopputuloksen saa, kun malttaa antaa taikinan turvota vähintään 15 minuuttia, mieluiten vielä pidempään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Pannukakku
- 3 kananmunaa
- 7 dl maitoa
- ½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Pannukakku tehdään helposti näin:
- Vatkaa kananmunat kevyesti, lisää neste, sokeri, kardemumma, suolaa ja vehnäjauhot.
- Anna pannukakkutaikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Voitele uunivuoka voilla (puolet uunipannusta tai pyöreä, halkaisijaltaan 28 cm:n vuoka).
- Kaada taikina vuokaan. Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Tarjoa pannukakku hillon tai tuoreiden marjojen tai marjasurvoksen ja kermavaahdon kera.
Vinkki! Jos haluat pannukakusta täyteläisen, käytä siihen täysmaitoa ja juhlapäivänä täysmaidon ja kerman sekoitusta, sillä rasvainen neste tekee pannarin rakenteesta täydellisen. Pannukakun makuvivahdetta voi muutella myös vaikkapa kookoskermalla tai mantelimaidolla.
Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!
Lue myös Anna.fi: Maailman paras pannari
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pannukakku
En laittais kaardemummaa. Tilalle vaniliinisok. Ja ehdottonasti taikinaan 50-100 g sulatettua voita 😋
Minä voitelen vuuan paksusti voilla,niin siitä tulee hyvää makua.Laitan vaniljasokeria,enkä käardemummaa.
Minä laitan vähän ohrajauhoja taikinaan.Minusta koostumus on parempi.En minäkään laita kaardemummaa Minun makuun se ei käy pannukakkuun.
Voi puuttuu ei tule hyvä ilman voita
Hyvä ohje..
Ite muunnin>>
Kardemumma pois ja vaniljasokeria 1tl
Sulaa rasvaa 1 desi/ voita
Leivinjauhetta 1tl
Ja veteenki tehtynä..hyvä.
Kannatta kokeilla.
Peltilliseen vain 8 desiä haaleaa vettä.👍🍪☕
Leivinjauhetta ja sulatettua voita ja vaniljasokeria
Ehdottomasti reilusti voita. Kaura-ja mannapuuron sekä perunamuusin jämät olen hyödyntänyt pannariin. Ei kardemummaa eikä vaniljasokeria, leivinjauhetta kyllä. Parasta hillon ja kermavaahdon kanssa (vaahtoon vaniljasok.).
Miniäni neuvoi tekemään nettisivun „maailman paras pannukakku“ ja se onkin mielestäni paras.