Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rusinalimppu

Rusinalimppu säilyy hyvin ja maistuu aamu-, ilta- ja välipalana eikä vaadi välttämättä mitään päällystä. Rusinalimppu on einomaista myös paahdettuna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Rusinalimppu

  • 12 dl vettä
  • 3 dl mämmimaltaita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 4 dl kauraleseitä
  • 50 g hiivaa
  • 0,5-1 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl rusinoita (tai muita kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia, luumuja, mangoa tai viikunaa)
  • noin 16 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Rusinalimppu leivotaan näin:

Rusinalimppu-ohjeella syntyy 3 vuokaleipää.

  1. Kuumenna 1 l vettä. Vatkaa joukkoon maltaat, ripottele pinnalle ruisjauhoja, peitä astia ja pidä lämpimässä 2-3 tuntia.
  2. Lisää 2 dl kuumaa vettä, siirappi, suola, hiiva, kauraleseet ja pilkotut hedelmät. Sekoita puuharukalla joukkoon lopuksi vehnäjauhot. Anna taikinan nousta noin 1/2 tuntia.
  3. Vaivaa taikinaa pöydällä jauhojen avulla ja jaa se kolmeen osaan. Pyöritä kustakin vuoan pituinen pötkö ja nosta ne voideltuihin (noin litran vetoisiin) vuokiin. Kohota noin 1/2 tuntia.
  4. Paista leipiä 200 asteessa noin tunnin ajan, mutta pienennä lämpöä paistamisen loppupuolella. Nauti rusinalimppu voisilauksen kanssa.

Ohje: Toini Ottman, Turku

Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – Kotilieden parhaat joululeipäreseptit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo leipää juuresta – kolme maistuvaa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rusinalimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.