Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Savustetut varhaisperunat

Savustetut varhaisperunat ovat kesäherkku vailla vertaa! Savustaminen nostaa varhaisperunan aivan uudelle tasolle. Tarjoa savustet­tujen perunoiden lisänä herkullista ruskistettua voita ja tuoretta tilliä. Peruna­ ja voireseptit ovat Sanna Mansikka­mäen kirjasta Peruna – parhaat reseptit

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Savustetut varhaisperunat:

1 kg varhaisperunoita esim. Annabellea tai Siikliä
Mainos

Savustukseen:

leppälastuja
sokeripaloja

Valmistusohje

Savustetut varhaisperunat tehdään näin:

1. Pese 1 kg varhasiperunoita ja kuivaa ne.

2. Ripottele savustuspöntön pohjalle leppälastuja ja pari sokeripalaa.

3. Asettele perunat savustuspöntön ritilälle ja sulje kansi. Savusta perunoita kovalla lämmöllä niiden koosta riippuen 30–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Voit halutessasi myös esikeittää perunat ja savustaa vasta sitten, mutta intensiivisemmän savun maun saat aikaan kypsentämällä perunat alusta asti savustimessa.

4. Jos sinulla ei ole savustinta, osta kaupasta savustuspussi. Asettele puhtaat perunat pussiin ja sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan tiiviisti.

5. Nosta pussi grilliin ja kypsennä perunat kuumassa grillissä 30–45 minuuttia. Kypsennysaika voi olla pidempi, jos perunat ovat isoja.

Tarjoa savustetut perunat ruskistetun voin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/19.

Lue myös: Uudet perunat puhtaaksi minuutissa ja pikkukalat hyötykäyttöön – nämä uudet keksinnöt tekevät arjesta entistä sujuvampaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Savustetut varhaisperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X