Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruusukaali uunissa

Ruusukaali uunissa valmistuu suosittujen mäiskypottujen tapaan. Herkullisesta rapeutuneet kaali kruunataan juustoraasteella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruusukaali uunissa

  • 400 g ruusukaaleja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 4 rkl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Ruusukaali uunissa valmistuu helposti näin:

  1. Ota 400 grammaa ruusukaaleja. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja poista uloimmat lehdet. Keitä suolalla maustetussa vedessä 10–12 minuuttia tai kunnes ne haarukalla kokeiltaessa tuntuvat pehmeiltä. Valuta huolella.
  2. Levitä kaalit uunipellille tai -vadille ja painele littanoiksi esimerkiksi muusinuijalla tai pullon pohjalla. Valuta päälle kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu. Ripottele päälle teelusikallinen valkosipulijauhetta, puoli teelusikallista suolaa ja neljä ruokalusikallista voimakasta juustoraastetta. Sekoita ainekset käsin niin, että kaalit maustuvat joka puolelta.
  3. Kypsennä ruusukaali 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kaalit ovat kauniin ruskeita.

Vinkki! Tarjoa ruusukaali uunissa broileripihvien kanssa.

ruusukaali uunissa

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2023.

Lue myös Anna.fi: Ruusukaalisipsit ja avokadodippi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruusukaali uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.