![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/06/rydbergin_pihvi_vaaka_preview.jpg?s=cf68417cf5ba6f3fa7248304590128b0&fit=crop)
Rydbergin pihvi
Ruotsalainen rydberginpihvi ei ole varsinaisesti pihvi, vaan enemmän luksusversio pyttipannusta. Se soveltuu loistavasti kesägrillaukseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Rydbergin pihvi
- 400 g naudan sisä- tai ulkofileetä
- 500 g pieniä perunoita
- 1 iso sipuli
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
- 50 g voita
Lisäksi
- 2 suolakurkkua
- 4 keltuaista
- 4 rkl raastettua piparjuurta
- 4 tl dijoninsinappia
Valmistusohje
Rydbergin pihvi valmistuu helposti näin:
- Ota sisäfilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa filee noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa perunat puoliksi.
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna puolet voista muurinpohjapannulla. Ruskista sipuli ja siirrä se pannun sivuille odottamaan. Lisää pannulle lihapalat ja ruskista ne kunnolla parin minuutin ajan. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pannun sivuille. Lisää keskelle loput voista ja perunat. Paista rapeiksi.
- Jaa ruoka neljälle lämmitetylle lautaselle. Erottele kananmunista valkuaiset. Nosta lautasille keltuaiset kuoressaan ja sekoita keltuaisen joukkoon dijoninsinappia. Raasta annoksen päälle tuoretta piparjuurta. Viipaloi suolakurkku. Jokainen syöjä voi dipata perunaa ja lihaa keltuaiseen tai sekoittaa keltuaisen annoksen joukkoon. Tarjoa rydbergin pihvi mummon salaatin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa rydbergin pihvin grillissä valurautapannulla tai muurinpohjapannulla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.
Lue myös Anna.fi: Juurespannu Bellmanin tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rydbergin pihvi