Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahramiaioli

Sahramiaioli valmistuu sauvasekoittimella surauttaen muutamassa minuutissa. Tarjoa kauniin keltaista kastiketta vaikkapa lohen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sahramiaioli

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ps (0,5 g) sahramia
  • 1 kananmunaa
  • 2 ½ dl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Sahramiaioli tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Laita pussi sahramia, valkosipulit ja kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Kaada kaksi ja puoli desilitraa rypsiöljyä päälle. Laita sauvasekoitin kulhoon aivan pohjalle niin, että keltuainen jää terän alle.

2. Käynnistä soseutin ja nosta sekoitinta ylöspäin muutaman sekunnin ajan, muna ja öljy alkavat emulgoitua. Laske sekoitin alas ja nosta taas ylös. Majoneesi on valmista muutamissa sekunneissa.

3. Mausta sahramiaioli kolmella ruokalusikallisella sitruunanmehua ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.

Lue myös: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike

Lue myös Anna.fi: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramiaioli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.