Saksalainen joulupulla Stollen
Stollen, kakkumaisen täyteläinen saksalainen joulupulla maistuu ohuina viipaleina joulunajan kahvi- ja teepöydässä. Leivonnaisen tomusokerilla puuteroitu muoto symboloi kapaloitua vauvaa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juuri:
2 dl
maitoa
(1 vaniljatanko)
1 pussi
kuivahiivaa tai 25 g hiivaa
2 dl
vehnäjauhoja
Taikina:
0.8 dl
sokeria
0.3 tl
suolaa
1
kananmuna
(1 tl kardemummaa)
sitruunan raastettu kuori
125 g
voita tai margariinia
200-300 g
sokeroituja hedelmiä, esim. sukaattia, appelsiininkuoria, hedelmärouhetta ja sokeroituja kirsikoita
(3 rkl rommia, konjakkia tai hedelmälikööriä)
70 g
mantelilastuja
noin 6 dl
vehnäjauhoja
100-200 g
marsipaania
päälle:
50 g
voita
tomusokeria
Keskustelu
Melko kummallinen ohje eikä lopputulos muistuttanut perinteistä Stollenia alkuunkaan. Reseptissä ei mainita ainesosalistan jälkeen sitruunankuorta eikä manteleita kertaakaan, koostumuskaan ei muistuta sitä oikeaa. 🙁
Kommentoi juttua: Saksalainen joulupulla Stollen