Reseptit

Saksanpähkinäpatonki

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 25 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl leipäsiirappia
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 1.5 dl grahamjauhoja
  • noin 13 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Saksanpähkinäpatonki

1. Paahda ensin saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Murskaa karkeaksi rouheeksi.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola, grahamjauhot ja 2 dl vehnäjauhoista. Vispaa seosta muutama minuutti.

3. Lisää pähkinät ja loput vehnäjauhoista. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota tunti liinan alla.

4. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa neljään osaan ja leivo taikinapaloista kapeita patonkeja. Rullaa molemmista päistä kierteelle. Anna kohota 10 minuuttia.

5. Paista patongit 250-asteessa 18-20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Saksanpähkinäpatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.