Reseptit
4
Kiitos

Saksanpähkinäpatonki

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g saksanpähkinöitä
25 g hiivaa
5 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl leipäsiirappia
1 rkl hienoa merisuolaa
1.5 dl grahamjauhoja
noin 13 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda ensin saksanpähkinöitä
kuivalla pannulla, kunnes ne saavat
hieman väriä. Murskaa karkeaksi
rouheeksi.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen
vesi-maitoseokseen. Lisää siirappi,
suola, grahamjauhot ja 2 dl vehnäjauhoista.
Vispaa seosta muutama
minuutti.

3. Lisää pähkinät ja loput vehnäjauhoista.
Alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna kohota tunti liinan alla.

4. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle
leivinpöydälle. Jaa neljään osaan ja
leivo taikinapaloista kapeita patonkeja.
Rullaa molemmista päistä kierteelle.
Anna kohota 10 minuuttia.

5. Paista patongit 250-asteessa
18-20 minuuttia.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saksanpähkinäpatonki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X