Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Saltimbocca eli vasikkaa italialaisittain

Vasikkaa italialaisittan valmistetaan suositun saltimboccan tapaan. Saltimbocca on ohut vasikanleike, jonka ympärillä on salviaa ja ilmakuivattua kinkkua. Se on juhlaruoka, jonka valmistus kestää vain muutamia minuutteja.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Saltimbocca eli vasikkaa italialaisittain

  • 500 g vasikanpaistia (löytyy pakasteena isojen markettien valikoimasta tai lihatalojen suoramyyntinä)
  • 2 tl suolaa
  • 12 salvian lehteä
  • 6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl valkoviiniä

Lisäksi

  • 250 g vihreää parsaa
  • 200 g pinaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Saltimbocca eli vasikkaa italialaisittain valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa sulanut vasikanpaisti kuuteen osaan. Nuiji liha lihanuijalla ohueksi. Mausta liha suolalla.
  2. Laita jokaisen pihvin päälle kaksi salvianlehteä ja kieritä päälle ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Laita pannulle voita ja öljyä, kuumenna pannu ja paista pihvejä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan.
  4. Kaada pannulle lopuksi valkoviiniä ja anna kiehahtaa.
  5. Napsauta vihreistä parsoista kuiva kantaosa pois. Niitä ei tarvitse kuoria. Paista ne pinaatin kanssa oliiviöljyssä toisella pannulla parin minuutin ajan. Mausta suolalla. Tarjoile saltimboccan kanssa.

Vinkki! Saltimbocca on oiva tarjottava pääsiäisen juhlapöydässä esimerkiksi hasselbackan perunoiden kanssa.

vasikkaa italialaisittain
Vasikkaa italialaisittain tehdään suositun saltimboccan tyyliin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.

Lue myös Anna.fi: Lohta saltimbocca ja perunakaprismurskaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Saltimbocca eli vasikkaa italialaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.