
Savoijinkaalikääryleet
Savoijinkaalikääryleet ovat herkullisia, kasvistäytteisiä kaalikääryleitä, joiden täyte tehdään soijarouheesta ja keitetystä riisistä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kaalikääryleet:
- 6 suurta savoijin- eli kurttukaalin lehteä
täyte:
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 dl kasvislientä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl jauhettua mustapippuria
- 0.5 tl cayennepippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- (ripaus suolaa)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 dl keitettyä täysjyväriisiä (raakana 1 dl)
- 1 dl kermaa
voiteluun:
- 1 rkl siirappia
- 1 tl soijakastiketta
- 1 dl vettä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 4 rkl voisulaa
Valmistusohje
1. Kiehauta kaalinlehdet ja jäähdytä. Poista tarvittaessa kovat lehtiruodit.
2. Sekoita soijarouhe jäähtyneeseen kasvisliemeen ja lisää soijakastike, öljy sekä mausteet. Anna soijarouheen maustua noin puoli tuntia. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Hienonna suurehko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää soijarouhe ja ruskista kevyesti. Lisää lopuksi riisi ja kerma.
4. Täytä kaalinlehdet soijarouhetäytteellä. Sekoita siirappi, soijakastike, vesi, voi ja sitruunamehu. Kaadas seos uunivuokaan kääryleiden päälle. Paista kaalikääryleitä 200 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.
Vinkki! Samalla vaivalla voit tehdä hieman useamman kääryleen ja käyttää silputut kaalin sisälehdet täytteeseen.
Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä: Kasvis-kaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet Sienitäytteiset kaalikääryleet Ruoka.fi: Kiinankaalikääryleet
Resepti: Eva Salonen, Oulu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savoijinkaalikääryleet