Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Taikinoidut tikkumakkarat

Taikinoidut tikkumakkarat eli makkaravartaat maistuvat retkinuotiolla. Croissanttaikinalla tuunatut tikkumakkarat ovat hauska eväs.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikinoidut tikkumakkarat

1 tlk (240 g) paistovalmis croissanttölkki
1 1/2 dl vahvaa juustoraastetta esim. parmesaania
1 pkt (400 g) kuoretonta grillimakkaraa
10 pitkää puista grillitikkua (liota ennen käyttöä)

Valmistusohje

  1. Leikkaa makkarat kahteen tasakokoiseen osaan. Työnnä jokaiseen makkaraan päästä liotettu grillitikku. Leikkaa jokainen makkara tikkuun asti spiraalin muotoon niin, että samalla pyörität tikkua. Levitä makkaran viillot auki.
  2. Poksauta yksi croissanttaikinapötkö leikuulaudalle. Leikkaa taikina kymmeneen tasakokoiseen palaan. Pyörittele pala kerrallaan ne noin kahdenkymmen sentin kokoisiksi pitkiksi pötköiksi ja kääntele pötköt puolessatoista desissä juustoraastetta.
  3. Pyöritä ja paina taikinapötköt makkaran viiltojen sisään, ylhäältä aloittaen. Paina pää huolella viimeisen viillon sisään. Nosta makkaratikut kannelliseen rasiaan tai nostele väleihin leivinpaperisuikaleita, jotta taikinaosat eivät tartu toisiinsa. Peitä rasia ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
  4. Grillaa makkaratikkuja grillihiilloksella käännellen noin kymmenen minuuttia tai paista uunissa valmiiksi eväiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/20.

Katso myös: Tuliset makkaravartaat

 

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Makuja maailmalta:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Taikinoidut tikkumakkarat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X