Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienikauratto

Sienikauratto tehdään risoton tapaan kotimaisesta kaurasta. Pannulla paistetut muhkeat portobellot tuovat ruokaisuutta ja hyvän maun kaurattoon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paistetut sienet

  • 250 g portobellosieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa

Kauratto

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 7 dl vettä
  • 1 ½ rkl kasvisfondia
  • 4 dl pitkäjyväistä kaurasuurimoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 2 oksaa oreganoa
  • ½ dl vegaanista parmesaania raastettuna tai valmista hiutaletta

Valmistusohje

Sienikauratto valmistuu helposti näin:

  1. Viipaloi sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja kasvisfondi kiehuvaksi.
  2. Paista valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti öljyssä. Lisää kaurajyvät ja kuullota niitä hetki. Lisää oregano ja reilu kauhallinen lientä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput liemestä parissa erässä ja kypsennä välillä sekoittaen 20–25 minuuttia.
  3. Kauraton hautuessa paista sienet pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla. Siirrä sienet lautaselle, pyyhi pannu puhtaaksi ja paahda siinä kurpitsansiemenet.
  4. Mausta kypsä kauratto etikalla, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
  5. Annostele lautasille. Lisää päälle paistetut sienet, kurpitsansiemenet, tuoretta oreganoa ja raastettua vegaanista parmesaania.
  6. Tarjoa sienikauratto kaali-porkkanasalaatin kera.

Vinkki! Portobellot voi korvata herkkusienillä tai metsäsienillä. Vahvemman sienen maun saat, kun lisäät kasvisliemeen likoamamaan kuivattuja sieniä.

sienikauratto
Sienikauratto tehdään risoton tapaan kotimaisesta kaurasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Lue myös Anna.fi: Maa-artisokkakauratto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienikauratto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.