Sienikauratto
Sienikauratto tehdään risoton tapaan kotimaisesta kaurasta. Pannulla paistetut muhkeat portobellot tuovat ruokaisuutta ja hyvän maun kaurattoon.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paistetut sienet
- 250 g portobellosieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
Kauratto
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 7 dl vettä
- 1 ½ rkl kasvisfondia
- 4 dl pitkäjyväistä kaurasuurimoa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 2 oksaa oreganoa
- ½ dl vegaanista parmesaania raastettuna tai valmista hiutaletta
Valmistusohje
Sienikauratto valmistuu helposti näin:
- Viipaloi sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja kasvisfondi kiehuvaksi.
- Paista valkosipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti öljyssä. Lisää kaurajyvät ja kuullota niitä hetki. Lisää oregano ja reilu kauhallinen lientä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput liemestä parissa erässä ja kypsennä välillä sekoittaen 20–25 minuuttia.
- Kauraton hautuessa paista sienet pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla. Siirrä sienet lautaselle, pyyhi pannu puhtaaksi ja paahda siinä kurpitsansiemenet.
- Mausta kypsä kauratto etikalla, mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Annostele lautasille. Lisää päälle paistetut sienet, kurpitsansiemenet, tuoretta oreganoa ja raastettua vegaanista parmesaania.
- Tarjoa sienikauratto kaali-porkkanasalaatin kera.
Vinkki! Portobellot voi korvata herkkusienillä tai metsäsienillä. Vahvemman sienen maun saat, kun lisäät kasvisliemeen likoamamaan kuivattuja sieniä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.
Lue myös Anna.fi: Maa-artisokkakauratto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienikauratto