Siitake-porsaspasta
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 400 g pennespastaa
- 3 l vettä
- 1 tl suolaa
- 300 g jauhelihaa tai porsasmakkaroita viipaloituina
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rasiaa (á 100g) siitakkeita tai
- 2 dl liotettuja suolarouskuja tarpeen mukaan silputtuina
- 1 valkosipulinkynsi
- ½-1 dl tomaattimehua tai kasvislientä
- ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
- tuoretta oreganoa ja ruohosipulia silputtuna
- 1-2 dl juustoraastetta, esim. emmentalraastetta
Valmistusohje
- Kiehauta pastavesi. Lisää suolaja kaikki pasta kerralla. Sekoita ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan tai kunnes pasta on kypsää, noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta tarkasti, mutta pidä pasta kuumana.
- Ruskista jauheliha paistinpannussa öljyssä muruiksi sekoittaen.
- Lisää kypsymisen puolivälissä joukkoon sienet ja ruskista niitäkin hetken aikaa. Mausta seos hyvin valkosipulilla ja lisää tomaattimehu. Katkaise levyn lämpö ja hauduta hetki. Lisää muut mausteet.
- Kaada liha-sieniseos kuumana kuuman pastan joukkoon ja ripottele väliin juustoraastetta. sekoita hiukan ja tarjoa heti vaikkapa kiehautettujen papujen tai muiden kasvisten kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siitake-porsaspasta