Reseptit

Sipulipannu

Ainekset

  • 4-8 sipulia
  • öljyä
  • 2-4 porkkanaa
  • sokeria, suolaa
  • timjamia
  • sitruuna- tai mustapippuria
  • 1 pussi pakastepapuja tai -herneitä
  • mustia oliiveja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Sipulipannu
  1. Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna wokissa tai paistokasarissa öljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää sipulilohkot ja kääntele niitä ahkerasti. Sipulit eivät saa yhtään kärventyä, muuten ruokaan tulee kitkerä maku. Ripottele mausteeksi vähän sokeria ja suolaa.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa vinoiksi viipaleiksi. Lisää ne joukkoon tai kypsennä erikseen toisessa pannussa vähässä öljyssä. Mausta hienonnetulla timjamilla ja sitruuna- tai mustapippurilla. Kiehauta pavut tai herneet ja lisää kaikki ainekset sipulin joukkoon. Ellei sipuleista tule riittävästi nestettä, lisää tilkka kasvislientä tai valkoviiniä. Koristele mustilla, kivettömillä oliiveilla ja hienoksi leikatulla ruohosipulilla. Maistuu hyvältä sellaisenaan juuston ja ruisleivän kanssa, munakkaan täytteenä tai grillissä kypsyvän makkaran tai pihvin kanssa.
  • Sipulipannun voit tehdä etukäteen ja kuumentaa ennen tarjoamista pannussa tai annoksina mikrossa. Sipulipannuun voit lisätä myös purjoa, punasipulia, salottisipulia, valkosipulia tai kevätsipulin varsia ja runsaammin yrttimausteita.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sipulipannu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.