Reseptit
5
Kiitos

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

Sitruuna-broileri-oliivivuoassa maistuvat välimerelliset maut. Nahallinen ja luullinen broileri pysyy mehevänä kypsennyksen ajan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 broilerinfilettä tai paistia
1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 rkl kuivattua oreganoa
4 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa

riisi:

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
180 g pitkäjyväistä riisiä
6 dl kanalientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sitruuna

koristeluun:

2 rkl lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori

Valmistusohje

1. Sekoita broilerien joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, kuivattu oregano, hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola. Anna marinoitua vähintään 20 minuuttia tai yli yön.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Ota broilerinlihat pois marinadista, säästä marinadi. Kuumenna öljy pannulla ja paista väri molemmin puolin. Nosta lautaselle odottamaan.

3. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla. Kuumenna 1 rkl öljyä ja lisää hienonnetut sipulit, kuullota hetki. Lisää sipuleiden joukkoon riisi, marinadin jämät, kanaliemi, vesi, suola ja mustapippuria. Anna kiehahtaa 30 sekuntia.

4. Nosta broilerinlihat nahkapuoli ylöspäin riisin päälle, ja leikkaa muutama viipale sitruuna päällä. Peitä foliolla ja paista 30 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 10 minuuttia.

5. Koristele pinta hyvin pestyn sitruunan kuorella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 18/17.

Lisää meheväksi muhivia broileriruokia:

marokkolainen sitruunakana

Marokkolainen sitruunakana

marokon mantelikana

Marokon mantelikana

Välimerellinen kanapata

Välimerellinen kanapata

Ruoka.fi: Chorizo-kanapata

Keskustelu

Resepti nayttaa herkulliselta – mutta mihin kohtaan tassa tulevat ne oliivit, ja kuinka paljon? En huomaa missaan tuossa reseptissa mainintaa oliiveista – kuvassa kylla niita nakyy. Kiitos avusta!

Samaan mietin minäkin että missä vaiheessa ne oliivit lisätään ja kuinka paljon?

Kommentoi juttua: Sitruuna-broileri-oliivivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X