Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruuna-ricottakakku

Sitruuna-ricottakakku on klassikko Italiasta, Amalfin rannikolta. Ricottajuusto sopii kakkutaikinaan loistavasti tuoden siihen kosteutta ja mehevyyttä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Sitruuna-ricottakakku

  • 175 g voita huoneenlämpöisenä
  • 3 ¾ dl sokeria
  • 400 g ricottajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 3 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 2 rkl tomusokeria viimeistelyyn

Valmistusohje

Sitruuna-ricottakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää ricotta ja jatka vatkaamista viiden minuutin ajan.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, vaniljauute ja sitruunankuori tasaiseksi. Kaada seos ricottaseokseen vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele ne taikinan joukkoon. Älä enää vatkaa.
  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 24 cm).
  5. Paista sitruuna-ricottakakku 175 asteessa 45–55 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsää eikä testattaessa tikkuun jää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen irrottamista.
  6. Kakun jäähdyttyä ripottele päälle tomusokeria.

Vinkki! Tarjoa sitruuna-ricottakakku juhannusjuhlissa persikkamocktailin kera.

sitruuna-ricottakakku
Sitruuna-ricottakakku on klassikko Amalfin rannikolta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.

Lue myös Anna.fi: Kirsikka-ricottakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna-ricottakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.