Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruunainen pullavanukas

Sitruunainen pullavanukas jalostaa kuivahtaneet pullaviipaleet uudeksi herkuksi. Aprikoosirouhe ja rusinat antavat vanukkaalle raikkautta. Voit käyttää pullavanukkaaseen myös pähkinöitä tai kookoshiutaleita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sitruunainen pullavanukas:

  • kuivahtaneita pulla- tai leipäviipaleita (tai sitruunaista vuokapullaa)
  • 2 dl maitoa
  • sitruunan raastettu kuori
  • 100 g silputtua aprikoosia
  • 1 dl kultarusinoita
  • 50 g sitruunavoita (Valio)
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl Lemon curd -tahnaa

Valmistusohje

1. Sekoita sitruunan raastettu kuori maitoon. Kostuta pullaviipaleet maidossa.

2. Voitele uunivuoka sitruunavoilla ja lado pullaviipaleet kerroksittain kuivattujen hedelmäsuikaleiden kanssa vuokaan. Sirottele loppu voi leipäviipaleille.

3. Sekoita munat kulhossa. Lisää joukkoon maito ja sitruunatahna. Kaada seos vuokaan pullaviipaleiden päälle.

4. Kypsennä pullavanukasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutia.

Kokeile myös muita pullaherkkuja: Pullapojan hedelmäpaistos Köyhät ritarit Kanelikorput Ruoka.fi: Mustikka-pullavanukas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen pullavanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.