
Sitruunainen pullavanukas
Sitruunainen pullavanukas jalostaa kuivahtaneet pullaviipaleet uudeksi herkuksi. Aprikoosirouhe ja rusinat antavat vanukkaalle raikkautta. Voit käyttää pullavanukkaaseen myös pähkinöitä tai kookoshiutaleita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruunainen pullavanukas:
- kuivahtaneita pulla- tai leipäviipaleita (tai sitruunaista vuokapullaa)
- 2 dl maitoa
- sitruunan raastettu kuori
- 100 g silputtua aprikoosia
- 1 dl kultarusinoita
- 50 g sitruunavoita (Valio)
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 2 rkl Lemon curd -tahnaa
Valmistusohje
1. Sekoita sitruunan raastettu kuori maitoon. Kostuta pullaviipaleet maidossa.
2. Voitele uunivuoka sitruunavoilla ja lado pullaviipaleet kerroksittain kuivattujen hedelmäsuikaleiden kanssa vuokaan. Sirottele loppu voi leipäviipaleille.
3. Sekoita munat kulhossa. Lisää joukkoon maito ja sitruunatahna. Kaada seos vuokaan pullaviipaleiden päälle.
4. Kypsennä pullavanukasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutia.
Kokeile myös muita pullaherkkuja: Pullapojan hedelmäpaistos Köyhät ritarit Kanelikorput Ruoka.fi: Mustikka-pullavanukas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunainen pullavanukas