Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Sitruunainen pullavanukas

Sitruunainen pullavanukas jalostaa kuivahtaneet pullaviipaleet uudeksi herkuksi. Aprikoosirouhe ja rusinat antavat vanukkaalle raikkautta. Voit käyttää pullavanukkaaseen myös pähkinöitä tai kookoshiutaleita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sitruunainen pullavanukas:

kuivahtaneita pulla- tai leipäviipaleita (tai sitruunaista vuokapullaa)
2 dl maitoa
sitruunan raastettu kuori
100 g silputtua aprikoosia
1 dl kultarusinoita
50 g sitruunavoita (Valio)
3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 rkl Lemon curd -tahnaa
Mainos

Valmistusohje

1. Sekoita sitruunan raastettu kuori maitoon. Kostuta pullaviipaleet maidossa.

2. Voitele uunivuoka sitruunavoilla ja lado pullaviipaleet kerroksittain kuivattujen hedelmäsuikaleiden kanssa vuokaan. Sirottele loppu voi leipäviipaleille.

3. Sekoita munat kulhossa. Lisää joukkoon maito ja sitruunatahna. Kaada seos vuokaan pullaviipaleiden päälle.

4. Kypsennä pullavanukasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutia.

Kokeile myös muita pullaherkkuja:
Pullapojan hedelmäpaistos
Köyhät ritarit
Kanelikorput
Ruoka.fi: Mustikka-pullavanukas

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunainen pullavanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X