Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Sitruunatäytekakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kakkupohja

3 kananmunaa
1.5 dl sokeria
2 ¼ dl perunajauhoja

Täyte

3 dl kermaa
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
5 tl perunajauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan raastettu kuori

Nugaa

100 g kuorittua, rouhittua mantelia
1 ¼ dl sokeria

Kostutus

1 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 dl vettä

Valmistusohje

Sitruunatäytekakku on raikkaan täyteläinen tarjottava. Sitruunaisen luomuksen kruunaa koristeeksi ripoteltava nugaarouhe.

1. Valmista kakkupohja edellisena päivänä. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (gluteenittomilla) korppujauhoilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajuhot. Sekoita ja kaada taikina käsiteltyyn vuokaan. Paista 175 asteessa puolisen tuntia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Mittaa kerma, keltuaiset, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kylmäksi jäähtynyt kiisseli vähitellen voi-vaahtoon. Mausta voikiisseli hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.

4. Leikkaa kakku 2-3 osaan. Laimenna sitruunan mehu sokerilla ja vedellä. Kostuta kakkulevyt sitruunamehulla ja levitä sitruunakuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle.

5. Voitele leivinpaperiarkki nugaata varten. Kaada sokeri kuumaan valurautapannuun. Paahda sokeri varovasti ja sekoita joukkoon kuoritut ja rouhitut mantelit. Kaada seos voidellulle leivinpaperille ja anna kovettua. Hakkaa jäähtynyt nugaalevy hienoksi rouheeksi. Koristele sitruunatäytekakku nugaarouheella.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunatäytekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X