Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Soijamakaronilaatikko

Soijamakaronilaatikko ohje on kätevä olla takataskussa, silloin kun tekee mieli kiristellä kukkaron nyörejä ja säästää arkiruokakuluissa. Halpa soijarouhe on proteiinipommi, joka sopii makaronilaatikkoon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Soijamakaronilaatikko ohje

  • 400 g makaronia
  • 1 sipuli
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 ½ dl soijarouhetta
  • 2 ½ dl kasvislientä (esim. kuutiosta tehty)
  • 2 rkl yrttimausteseosta esim. pizzamausteseos tai Provencen yrttimausteseos
  • 1 tl suolaa
  • 125 g juustoraastetta
  • 6 dl kasvislientä (esim. kuutiosta tehty)
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Maukas soijamakaronilaatikko valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä kasarissa.
  2. Kuumenna 2 1/2 dl kasvislientä ja kaada se soijarouheen päälle. Anna turvota pari minuuttia. Kaada soijarouhe kasariin sipuleiden kanssa ja paista noin 5 minuuttia. Mausta yrttimausteilla ja suolalla.
  3. Sekoita uunivuoassa makaronit, paistettu soijarouhe ja puolet juustoraasteesta.
  4. Sekoita jäähtyneen kasvisliemen joukkoon kaksi kananmunaa. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Halutessasi raasta päälle jääkaapin jämäjuustot, ja voit maustaa rapean kuoren vaikka paprikamausteella.
  5. Paista soijamakaronilaatikko 200 asteessa uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

Lue myös: Viikon ruoat alle 50 eurolla – 7+1 halpaa ruokaohjetta

Lue myös myös Anna.fi: Näin tehdään soijarouheesta bolognese


Kommentoi

Kommentoi juttua: Soijamakaronilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.