Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Soijamakaronilaatikko

Soijamakaronilaatikko–ohje on kätevä olla takataskussa, silloin kun tekee mieli kiristellä kukkaron nyörejä ja säästää arkiruokakuluissa. Halpa soijarouhe on proteiinipommi, joka sopii makaronilaatikkoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Soijamakaronilaatikko–ohje:

400 g makaronia
1 sipuli
2 rkl ruokaöljyä
2 1/2 dl soijarouhetta
2 1/2 dl kasvislientä (esim. kuutiosta tehty)
2 rkl yrttimausteseosta esim. pizzamausteseos tai Provencen yrttimausteseos
1 tl suolaa
125 g juustoraastetta
6 dl kasvislientä (esim. kuutiosta tehty)
2 kananmunaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä kasarissa. 
  2. Kuumenna 2 1/2 dl kasvislientä ja kaada se soijarouheen päälle. Anna turvota pari minuuttia. Kaada soijarouhe kasariin sipuleiden kanssa ja paista noin 5 minuuttia. Mausta yrttimausteilla ja suolalla.
  3. Sekoita uunivuoassa makaronit, paistettu soijarouhe ja puolet juustoraasteesta.
  4. Sekoita jäähtyneen kasvisliemen joukkoon kaksi kananmunaa. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Halutessasi raasta päälle jääkaapin jämäjuustot, ja voit maustaa rapean kuoren vaikka paprikamausteella. 
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia. 

Lue myös: Viikon ruoat alle 50 eurolla – 7+1 halpaa ruokaohjetta

Katso myös anna.fi/ruoka: Soijabolognese

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Soijamakaronilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X